Artikelen over Scheren
Bron: Trouw : Zaterdag Zondag : Etcetera
ISAN: 940326 90 4091 03 6 3
Taal: Nederlands
Datum: 19940326

HET CONDOOM ONDER DE SCHEERMESSEN


Het is "het condoom onder de scheermessen", de RazeorAid's die onlangs op de Nederlandse markt is gebracht. Vooral voor kappers aanbevolen, omdat die ettelijke malen per dag hun klanten scheren, waarbij het gevaar op een besmetting met aids of hepatitis-B niet denkbeeldig is. Bij het scheren ontstaan immers krasjes en wondjes die, voor het oog nauwelijks zichtbaar, kunnen bloeden. Gebruikt een kapper hetzelfde mesje voor meerdere klanten, dan is hij natuurlijk dom bezig, maar dat is eigenlijk ook al zo als hij wél het mesje maar niet het houdertje verwisselt.
En daarom is er nu RazeorAid's: een kunststof houdertje met een mesje, dat pas gebruikt kan worden als een veiligheidszegel, eveneens van kunststof, eerst verwijderd wordt. Van nu af aan is het dus zaak erop te letten of uw kapper eerst het zegeltje weghaalt, zo adviseert importeur Ben Shalom, die de nieuwe aanwinst ook aan dokters en privépersonen aanbeveelt.
Het plastic is recyclebaar, het mesje moet weggegooid. Voorlopig zijn ze alleen nog via de groothandel te verkrijgen, voor 36 cent per stuk, in een grootverpakking van 100 stuks. Eén winkeltje in Amsterdam verkoopt ze ook al aan particulieren. G. Schory van Shalom zegt te hopen dat de mesjes met houdertjes binnen enkele maanden op grote schaal in de losse verkoop komen. "Zolang dat nog niet zo is, kunnen mensen ze misschien ook aan hun kapper vragen."

Trefwoord:
Scheerapparaat
Scheren
Veiligheid