Artikelen over Scheren
Bron: Groninger Dagblad : Groningen
ISAN: 940825 90 4173 07 1 2
Taal: Nederlands
Datum: 19940825
(DGP)

Ontwerp scheerapparaat krijgt design-prijs


DRACHTEN/GRONINGEN - Het nieuwe scheerapparaat van Philips Groningen is met een hoge prijs onderscheiden door het toonaangevende Amerikaanse ontwerperstijdschrift Industrial Design. De Philishave HS 190 is door de internationale jury van het blad uitgeroepen tot het best ontworpen produkt van 1994 in de categorie Consument.
Dat gebeurde in het kader van de Annual Review, een jaarlijkse verkiezing die voor de veertigste keer werd gehouden. Philips Domestic Appliances & Personal Care International in Groningen liet het bekroonde scheerapparaat ontwerpen door Frank Newman (Philips Singapore) en Masuru Miyazaki (Philips Tokyo). De HS 190 wordt geproduceerd in Japan en ligt vanaf oktober in de winkels.
De driekoppige jury van Industrial Design kwam loftuigingen te kort voor het kleine draadloze scheerapparaat. "Subtiel, uiterst geraffineerd, nagenoeg perfect, ligt als een steen in de hand, uitnodigend om te pakken, uiterst functioneel", waren enkele van de enthousiaste kwalificaties. Om dat resultaat te bereiken voerden de ontwerpers drastische veranderingen door aan het aandrijfmechanisme, de motoren en de batterijtjes van de bestaande Philips-scheerapparaten. Zo ontstond een apparaat met schuinere scheerkoppen, dat goed is voor drie weken scheerplezier op één setje batterijen.

Trefwoord:
Designprijs
Droogscheerapparaat